Az emésztőrendszer az ember egyik legkomplexebb szervrendszere. Működése nélkülözhetetlen az életben maradáshoz.

Mivel egy egész testben végighúzódó rendszerről van szó, a rendellenes működésnek, a kórokozóknak és a különféle problémáknak való magas kitettség nyilvánvaló. Az anyagok felvétele és feldolgozása már a szájban, vagyis az előbéli szakaszban megkezdődik. Ezután a táplálék a középbélbe kerül, amiben az emésztéssel kapcsolatos panaszaink többsége gyökerezik, végül az utóbél következik, ahonnan a salakanyag a végbélen át kiürül.

Emésztés anatómiája az emésztési probléma megvilágítására.A problémát jelentős mértékben fokozni tudja az alkoholfogyasztás, amely dehidratációs tulajdonsága miatt, csak tovább rontja a helyzetet. Hasonló hatás jön létre, ha egy-egy általunk szedett gyógyszer, valamelyik komponense irritatív. Ezek mellett itt is megemlíthetjük a depressziót és a szorongást, mint megannyi másik probléma, betegség esetében. Különbség legfeljebb abban van, hogy a gyomortájéki fájdalom hamarabb jelentkezik, mint más esetekben.

A gyógyszerek és az életmód káros mellékhatásai mellett, betegségek is kiválthatják a fentebb felsorolt tüneteket.

Emésztési probléma oka a betegség is lehet!Legvalószínűbb ilyen betegség a reflux-betegség, de súlyosabb esetekben megjelenhet fekély, gyomorfertőzés, vagy hasnyálmirigy-gyulladás. Speciálisabb esetekben előfordulhat a gyomorrák, illetve a gastroparesis, amely során a gyomor nem ürül ki megfelelően. A hasi fájdalmak azonban koránt sem lokalizálhatóak csak a középbél környékére. Ez esetben lehet szó lisztérzékenységről, bélhurutról, vagy egyéb bélgyulladásról. Ilyenkor a fájdalom felkúszhat a hasig, hogy ott fejtse ki hatását, a már jól ismert kínzó módokon.

Szerencsésebb esetben a bajok kis idő múlva elmúlnak maguktól. Szerencsétlenebb esetben a szűnni nem akaró fájdalom jelzi, hogy ideje szakorvos segítségét, de legalábbis véleményét kikérni. Mivel sokféle betegségnek és irritatív anyagnak lehet következménye a gyomortájéki görcs, érdemes több vizsgálatot is vállalni, hogy biztosan megtudjuk, a baj honnan származik.

Ha kisebb-nagyobb és időszakos diszkomfort-érzetről van szó, érdemes betartani néhány egyszerű szabályt. Ezek között találhatjuk az alkohol és a dohányzás mellőzését; a lassú és kis adagokban történő táplálkozást; a magas savtartalmú élelmiszerek, a tartósítószerek és mesterséges színezékek, illetve egyéb irritatív anyagok hanyagolását; az étkezés és a sporttevékenység időbeni szétválasztását.

A felügyelt étrend, a több rostos étel segíthet szabályozni az emésztést, meggátolni a bélgázosodást.

 

Holistic Harmony – Digest-Detox - méregtelenítés, emésztési panaszokraAz emésztési zavar, mint minden betegség, rendellenes testi működés, igen csak kellemetlen tud lenni. Ezért sokan keresik a lehetséges kezeléseket, hogy életük visszatérhessen a rendes kerékvágásba. Számos készítménnyel találkozhatunk különböző könyvekben, kiadványokban, illetve az interneten. Nyilvánvaló, hogy hatásosságuk a zavart kiváltó probléma függvénye, de vannak beválós receptek, amivel csökkenthetjük a fájdalmat.

Ilyenek az evési szokások megváltoztatása és az elfogyasztás utáni folyadékbevitel, a kisebb lélegzetvételek, továbbá a zsíros és fűszeres ételek elhagyása. Emellett szintén hasznos tanács lehet, ha kipróbáljuk, hogy egyénileg, számunkra melyek azok az étel-kiegészítők, nehéz, vagy könnyű fogások, amelyek bajt okozhatnak.

Lehetőségünk van, kifejezetten emésztési panaszokra szedni a Holistic Harmony kapszulákat, amelyek csökkenthetik a puffadást, ezzel együtt pedig a súlyt és a koleszterinszintet is.

Suprelax idegrendszeri panaszokra

A közvetlen hatást kiváltó étrendek és készítményeken kívül, módunk van kisebb praktikákkal kiküszöbölni azokat a tüneteket, amik idővel a komolyabb emésztési zavarokig vezetnek.

V & A kapszula - szív és érrendszeri panaszokraMindenekelőtt a közérzetről, az idegrendszer normál működéséről van szó! Ebben segíthet a C-vitamin, mentalevél, macska- és bazsarózsa-gyökér kivonatú Suprelax tabletta. A szorongás oldásához hasonlóan fontos az akadálymentesített vérkeringés, amelyet ginseng gyökér és pórsáfrány kivonataiból álló V & A kapszula segít elő.

Végezetül érdemes kipróbálnunk a teákat, amelyek különféle gyógynövényekből főzve, hosszú távon fejtik ki hatásaikat. A Hundred Beauty Tea központi szerepet foglal el a keleti gyógyászatban, mert méregtelenítő funkcióján kívül, jótékony hatást fejthet ki a koleszterinszint esetén. Továbbá javítja az alvás minőségét és elejét veszi a fáradékonysággal járó stressznek, depressziónak.

Ezek után nincs más hátra, mint tudatosítani magunkban azt, hogy figyelnünk kell a testünkre és annak igényeire. Hiszen mi magunk is sokat tehetünk érte!

Pin It on Pinterest