A kínai csüdfű (Astragalus membranaceus) már az ókori maják földjén, valamint az ősi kínai gyógynövénytanban is ismeretes volt.

Magasabb rendű növénynek tartották, amellyel nemcsak betegségeket, hanem az ember általános életenergiáját is erősíteni lehet. A kínai csüdfű gyökerét a hagyományos kínai orvoslás több mint 3000 éve használja elsősorban az immunrendszer védelme érdekében.

Hüvelyes növények családjába tartozó, évelő, télálló növény, ami elsősorban a kontinentális éghajlatot kedveli. Kínában és Mongóliában őshonos. Pillangós virágzata sárga színű, édesen illatozó. Maximum 40 cm magas, gyökere édeskés ízű. A csüdfű gyökerét tavasszal vagy ősszel ássák ki, felszeletelik, napon szárítják és előkészítés nélkül, vagy mézzel főzve használják. Kiszárítva és apróra vágva az astragalus gyökere gyakori összetevője különféle kínai gyógynövény-keverékeknek.

A csüdfű kínai neve huang qi, vagyis a “qi erősítője” (qi = csi: életerőt jelent, más jelentésben Sárga Vezér).

A növény a kimerült, fáradt, gyenge, étvágytalan embert felerősíti. A szervezet védekezőképességét, a gyenge immunrendszert támogatja, stimulálja, segíti a betegségek utáni felépülést mind fizikai, mind lelki értelemben azzal, hogy stabilizál és megerősít. A hagyományos kínai orvoslás a lép és a tüdő energiáinak erősítésére, azok gyengesége és ödéma esetén alkalmazza.

Gazdag poliszacharidokban, antioxidánsként segíti a sejtek szabad gyökökkel szembeni védekezését és a szervezet természetes védekezőképességét. Támogatja a szív és a keringési rendszer egészségét, valamint a mentális ellenálló képességet is. Segít fenntartani a normál vérnyomást és az egészséges vércukorszintet.

Vizelethajtó hatása, kihajtja a szervezetből a felesleges folyadékot, ezzel járulva hozzá a magas vérnyomás csökkentéséhez. Tágítja az ereket, így a vér könnyebben eljut a szövetekhez. Szabályozza a vér mennyiségét és sűrűségét. A csüdfűből nyert hatóanyagokat sikeresen használják szív- és érrendszeri megbetegedések (pl.: angina pectoris, infarktus) támogató és preventív gyógymódjában.

A vérkeringés serkentése révén a növénynek afrodiziákum jellegű hatása is kimutatható. Előnyösen hat a férfi potenciára és a prosztataműködésre. Nőknél a csüdfű szabályozza a nemi szervek működését. Ajánlott frigiditás, alacsony libidó esetén és változókorban, valamint segít növelni a mellmirigyek méretét. Jótékonyan hat még a vese és a lép működésére, gátolja a kóros izzadást és a vizesedést, segíti a máj működését.

A dr. Teng rendelő és a Victoria Oriental Culture & Health cégnek több olyan terméke is van, amiben megtalálható a kínai csüdfű.

Az egyik ilyen termék a Babamama kapszula, amelyet meddőség kezelésekor, gyermektervezés előtt ajánlunk. A termék mindkét nemnél, megnövelheti a libidót (nemi vágyat), megerősítheti az immunrendszert. A nőknél megszüntetheti a száraz hüvely állapotát, beállíthatja a havi vérzés mennyiségét, csökkenti a lábdagadás előfordulását, növeli a teherbeesés lehetőségét és a szülés utáni fáradtságot is csökkentheti. A Babamama kapszula az immunrendszer védelmét is segíti, glikozidokat, aminosavakat, szterolokat, telítetlen zsírsavakat és egy poliszacharidot is tartalmaz.

Egy másik készítményünk, ami szintén tartalmaz csüdfüvet, az Energy Vital. Hozzájárulhat a férfiak energianöveléséhez, a fizikai fáradtság leküzdéséhez, megnövelheti a libidót (nemi vágyat), megerősítheti az immunrendszert.

Végül a harmadik csüdfüvet tartalmazó termék, az Easy-Go kapszula, amely hozzájárulhat a vesemedence, a húgyúti szervek és a prosztata egészséges működéséhez. Mindezt úgy, hogy közben támogatja a jobb a vizeletkiválasztást hatóanyagainak köszönhetően.

Ne szedjen olyan terméket, amiben előfordulhat a kínai csüdfű, hogyha ön terhes, vagy szoptat! Konzultáljon orvosával, ha vényköteles gyógyszert szed, vagy ha autoimmun betegsége van!

Pin It on Pinterest