A manapság egyre divatosabb az úgynevezett slow down vagy slow life mozgalom, amely Olaszországból indult el 1986-ban.

Eleinte csak az egészséges, lassú étkezés fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Azonban az évek múlásával és a követőtáboruk kibővülésével kiterjesztették arra is, hogy figyeljünk oda milyen kapcsolatot táplálunk környezetünkkel és a természettel.

A mozgalom arról szól, hogy lassuljunk le, vegyünk vissza a káros szokásainkból, amit a rohanó élet diktál, mint a gyorséttermi étkezés vagy a műanyag használata. A kezdeményezés arra is kitér fontos, hogy visszataláljunk a természethez, kimozduljunk otthonról. Szorosabbá fonjuk a természettel kapcsolatunkat, többet kiránduljunk, túrázzunk, legyünk a friss levegőn. Valamint a mozgalom szerint szintén releváns, hogy természetes, gyógynövényalapú készítményekkel kúráljuk magunkat és alternatív gyógyászatot alkalmazzunk szükség esetén. Ezek ugyanis is közelebb hoznak minket a természethez. Ez a filozófia közel áll az általunk képviselt 5 elem filozófiájához. 

Számos olyan hely létezik, többek közt Magyarországon is, ahová ellátogatni annyira egészséges, hogy még az orvosok is ajánlani szokták. Ilyenek a gyógyvizes termálfürdőink, a parajdi sóbánya. De sokan gyógyító erőt tulajdonítanak az Attila dombnak, Dobogókőnek vagy akár csak egy fa “átölelésének” is. Ezekre a helyekre viszont nem jutunk el akármikor, pláne a mai, felgyorsult, rohanó világunkban.

Ennek ellenére is tehetünk kiegyensúlyozott, egészséges, természetközeli életünk megőrzéséért, panaszaink megszűnéséért. Ebben segít a Victoria Oriental Culture & Health gyógynövényekből készült termékei, mesterséges adalékanyagok, allergének hozzáadása nélkül. Egy terméket lehet kombinálva másik készítménnyel együtt szedni a hatás megnöveléséért, de a kapszulák önmagukban is kifejtik jótékony hatásaikat. Lényeges, hogy egy kúrát átlagosan három hónapig folytassunk. Komolyabb gondoknál, mint a meddőség megszüntetése több időre is szükség lehet. (Általában egy doboz kapszula/tabletta három hónapra elegendő adagot tartalmaz.) A Victoria Oriental Culture & Health minden terméke, régi családi bölcsességeken és gyógynövény recepteken alapszik.

Ha szeretnénk könnyebben relaxálni, kikapcsolódni,

a természet, a természetes alternatívák közelében maradni, de nincs időnk vagy lehetőségünk mindig nagyokat kirándulni, túrázni, akkor a tulajdonosnő, Dr. Weiya Teng, ahogy azt már előző blogbejegyzésben tette ajánl újabb termékeket, amik segítenek ellazulni.

Suprelax idegrendszeri panaszokraA Suprelax igen kedvelt termék, ugyanis hozzájárulhat és elősegítheti az idegrendszer normál működését, megszüntetheti az alvászavart, a depressziót és a szorongást. A stresszmentes napokhoz háromféle gyógynövény (menta, macskagyökér, babarózsa gyökér) kivonata járul hozzá, C-vitaminnal kiegészítve. A Suprelax segít pihenni, megnyugodni a legfeszültebb időkben is. Mégsem egyenlő a hagyományos értelemben vett nyugtatókkal, melyek sokszor függőséget is okoznak és még mellékhatásaik is lehetnek. Ellenben a Victoria Oriental Culture & Health által készített és forgalmazott termékeinek nincsenek mellékhatásai, hiszen mindegyik természetes, gyógynövényalapú készítmény.

Amikor egész nap a monitor képernyője előtt ülünk nagyon elfáradunk, de leginkább ezt a szemünkön érezhetjük. A Victoria Oriental Culture & Health szemmasszírozó-készüléke különböző módszerekkel pihenteti a fáradt szemeket. Hozzájárulva ezzel az ellazuláshoz, pihenéshez. A gép ötvözi a tradicionális, ősi távol-keleti akupresszúrát, azaz a pontmasszázst, a hőterápia és a légpárnás masszázs alapvető elemeit, melynek köszönhetően megnyugtatja a fáradt szemet és beindítja a vérkeringést. Ezáltal jó hatással van a szemkörnyéki izmokra is. Ajánlott használata napi 3 alkalommal 5-15 percig. Mérete miatt munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, ahol egy ebédszünet alkalmával akár viselhetjük is, ha szükségét érezzük.

vérnyomás-szabályozó teaHundred Beauty Tea, vagyis Százszorszép tea segít visszaállítani szervezetünk a Jin és Jang egyensúlyát. Hozzájárulva a testünkön belüli energiák szabad áramlásához. Ahogy azt már említettük a mai modern világunk, felgyorsult életünk mellékterméke a stressz, aminek számos komoly következménye lehet. A Százszorszép tea gyógynövények hatékony kombinációjának együttesével veszi fel a harcot ellene. Nem mellesleg a magas vérnyomást, a magas vércukorszintet, az alvászavart, a gyomor- és bélrendszeri panaszokat és a fejfájást is enyhítheti. Napi 2-3 csésze elfogyasztása nem vesz el sok időt, mégis általa már sokat tehetünk az egészségünkért.

Ha időnk engedi keressük fel Dr. Weiya Teng rendelőjét

Budapesten a Csepreghy u. 2. szám alatt, és kérjünk tőle tanácsokat az egészségesebb, természet közelibb élettel kapcsolatosan. Vagy jelentkezzünk be egy akupunktúrás kezelésre. A testen található meghatározott pontokon beszúrt tűkkel a pontokhoz tartozó szervekre, vagy akár az egész szervrendszerekre hatni lehet. Ez a hatás lehet idegi, hormonális, izomlazító, az ereket vagy esetleg az egész immunrendszert aktiváló jellegű is. Az akupunktúra képes megszüntetni az energiaáramlás helytelen működése közben kialakult zavart, és az energiát a megfelelő helyre terelni. Ezzel segíti a szervezetet működésének helyreállítását.

Összességében elmondható, hogy fontos néha kissé lassítani, a természet felé fordulni. Kimenni a szabadba, kikapcsolódni. Ha erre nem mindig van elegendő időnk, akkor használjunk természetes, gyógynövényalapú készítményeket, vagy próbáljuk ki az alternatív távol-keleti gyógyászatot!

Pin It on Pinterest