A problémát sokan csak felfázásként ismerik, valójában a felfázás, hólyaghurut, vagy hólyaggyulladás, ami egy tünetcsoportot jelent. De minden esetben a hólyag nyálkahártyájának gyulladása váltja ki a tüneteket.

Élete során minden nő megtapasztalja legalább egyszer, de a férfiak körében sem ismeretlen állapot. Biológiai oka van annak, hogy miért a nők fogékonyabbak rá. A férfiakkal ellentétben az ő húgycsövük rövidebb, ezért könnyebben felkúszhatnak a kórokozók. A népi hiedelemmel ellentétben az állapotot nemcsak a hideg okozhatja. Sőt, a hosszabb, elhúzódó panaszok mögött általában bakteriális fertőzés áll, melyet, ha nem kezelnek megfelelően, sokáig el is húzódhat, de sok más problémát is okozhat.

 

Felfázással küzdőkben biztosan felmerül a kérdés: Mikor forduljak orvoshoz?

 

A tüneteket komolyan kell venni, hiszen amellett, hogy nagyon kellemetlenek, az elhanyagolt hólyaggyulladás következményekkel jár. (Pl.: a baktériumok megtelepednek a hólyagban, és visszatérő hólyaggyulladások alakulhatnak ki.) A panaszok között szerepel a gyakori vizelési inger, illetve a közben jelentkező csípő, égető érzés. Az ürítés végén pedig előfordulhat görcsös alhasi fájdalom. A vizelet ilyenkor sötétebb és szagos is lehet.

Enyhébb felfázásos tüneteket lehet kezelni gyógynövénnyel, teával, sok folyadék fogyasztásával, de ha egy nap alatt nem múlik el és a fentebb említett tünetekkel párosul láz is, szakorvosi segítség szükséges, ugyanis a lázas állapot minden esetben szövődményt jelent. A vesemedence-gyulladás kialakulása már akár egy-két napon belül létrejöhet. Ilyenkor nem szabad hezitálni, fel kell keresnünk orvosunkat, aki majd (nagydózisú, széles spektrumú, gyorsan ható) antibiotikum kúrát ír fel. Ebben az esetben fontos figyelni arra, hogy probiotikum jellegű készítményeket is vásároljunk, főleg azért, mert akik hajlamosak a felfázásra, azoknak nem csak az emésztőrendszerében jelentkezhet probléma az antibiotikumok miatt, hanem a hüvelyflórájuk is felborulhat.

Amennyiben a fájdalom, vagy kellemetlen érzés mellett véres vizelet is jelentkezik, az arra utal, hogy nyálkahártya-sérülés alakult ki, ami megtelepedési felületként szolgál a baktériumok számára. Fontos továbbá, hogy laboratóriumi mintavétellel kimutassák melyik baktériumtörzs okozta a fertőzést. Ez kulcsfontosságú a kezelés során.

 

Miért én, és hogyan előzhetem meg legközelebb?

 

Ha hólyagfertőzéssel, felfázással küzdünk, az alábbiak között kell keresnünk a kiváltó okokat, például a hideghatás, hastánc, forró fürdő, szex, csípős és fűszeres ételek (ezek a vizeletben kiválasztódva fellobbanthatják a hólyaggyulladást). Erre az a magyarázat, hogy a már jelen lévő baktériumok szaporodni kezdenek minden olyan hatásra, mely alhasi vérbőséget okoz.

A megelőzés érdekében fontos a bőséges víz-, vagy teafogyasztás (ez akkor is használ a tünetek enyhítésére, ha már kialakult a fertőzés), a réteges öltözködés! Továbbá ne tartózkodjunk hideg talajon mezítláb, húzzunk mindig papucsot! Ne üljünk huzatos helyen és ne használjunk csak természetes anyagból készült fehérneműt! A műszálas alsókba az ember beleizzad és ez lehetőséget ad a kórokozók elszaporodására.

Easy Go urológiai panaszokraHa alternatív módszereket keresünk a megelőzésre, vagy kiegészítő kezelést szeretnénk, akkor jó szívvel ajánlható az EasyGo kapszulánk. Hatóanyagainak köszönhetően, hozzájárulhat a vesemedence, a húgyúti szervek és a prosztata egészséges működéséhez. Mindezt úgy, hogy közben támogatja a jobb a vizeletkiválasztást.

A havasi lótusz betét pedig teljes mértékben természetes bőrbarát anyagból készül, számos jótékony hatásával, mint például méregtelenítés, gyulladáscsökkentő hatás, védelmet nyújthat a baktériumok, gombák, trichonomas, vírusok ellen, ezzel megelőzve a felfázást, de a kezelésben is segítséget nyújt.  Fontos továbbá, hogy ha pisilnünk kell, ne tartogassuk, ez ugyanis nem tesz jót! Ha uszodában járunk, zuhanyozzunk le tiszta vízzel, amint kiszálltunk a medencéből. Törölközzünk meg és igyekezzünk minél hamarabb lecserélni a vizes bikini alsót vagy fürdőruhát száraz alsóra. A vizes ruhák lehűtenek, ezzel felfázást vagy megfázást okoznak.

A tisztánlátás érdekében fontos leszögezni, hogy a fentebb említett baktériumok már eleve bennünk élnek, nem pedig kívülről támadnak. Amikor testünkön belül rossz helyre keverednek és ideális helyet találnak a szaporodásra, egy bizonyos csíraszám után heveny gyulladásos reakciót váltanak ki a szervezetünkből. A testünk pH-értékének módosulása, csakúgy, mint az alhasi vérbőség, illetve bizonyos tápanyagok, mint például a cukor, ideális körülményeket teremtenek a baktériumok elszaporodásához. Fontos tehát a kiegyensúlyozott táplálkozás is.

havasi lótusz betét segít felfázás esetén

Pin It on Pinterest