A kialakult vírushelyzetben nagyon fontos az odafigyelés önmagunkra és környezetünkre. A figyelmünk ne csak kívülre irányuljon, hanem belsőleg, testi, lelki szinten is történjen meg az odafigyelés!

Naponta többször halljuk a médiában, hogy a COVID-19 miatt kerüljük a közösséget, maradjunk otthon. Ha még is kimozdulunk, mert dolgunk van, munkahelyre megyünk, visszük a gyerekeinket az óvodába, iskolába, vagy elmegyünk bevásárolni, akkor figyeljünk oda, hogy legyen rajtunk maszk, és azt helyesen hordjuk. A mosható maszkoknál mosás után, használjuk a vasalót is. Nagyon fontos, hogy időről időre tisztítsuk meg a levegőt a szobában, ahol tartózkodunk. Szellőztessünk gyakran, ha lehetőségünk van rá, használjunk hidegpárásítót pár csepp illóolajjal (pl. citrom, narancs, borsmenta, eukaliptusz) vagy légtisztító berendezést. Ma már viszonylag elérhető árakon lehet ilyesmihez hozzájutni. Gyógynövényes füstölőkkel (moksával) is tisztíthatjuk a levegőt, például fekete ürömmel.

Kézmosást követően, torkunkat is tisztítsuk meg alaposan. Erre kiválóan alkalmas a sós vagy ecetes, langyos vizes öblögetés, gargarizálás. Mossunk meg arcunkat, szemünket, orrunkat, hogy a nyálkahártyákon esetleg lerakódott kórokozóktól megtisztíthassuk! Arcunkat rendszeresen gőzöljük, például egy lábas gőzölgő víz fölött. Akinek van rá lehetősége otthon, éljen a szauna jótékony hatásaival.

Sokszor halljuk, hogy szedjünk vitaminokat a COVID-19 megelőzésére.

Elsősorban C- és D-vitaminokat. Ezzel együtt nagyon fontos, hogy a táplálkozásunkra is odafigyeljünk. Együnk minél több friss gyümölcsöt, zöldséget. A kínai gyógyászat szerint rendkívül előnyös tüdőtisztító minden fehér húsú zöldség és gyümölcs, például a jégcsapretek, a kínai kel és a körte. Ismerjük a közmondást, miszerint “Minden nap egy alma, az orvost távol tartja”. Ez valóban így van. A narancs, C-vitamin tartalma mellett, igen gazdag B12 forrás, ami segít beállítani az emésztőrendszer egyensúlyát. Nagyon hasznos a banán fogyasztása is többek között a béltisztító hatása miatt, és a téli depresszió megelőzésében is segíthet. Igyunk sok tiszta vizet, méregtelenítő hatású gyógynövényteát. Használjuk a természet csodálatos erejét! A megelőzés a legfontosabb!

A megelőzés akkor is nagyon fontos, ha fiatalok vagyunk, és nem küzdünk krónikus betegséggel. A túl zsíros, túl édes táplálék, valamint a stressz, legyengíti a szervezetünket, a főbb szerveinket (a szívet, a tüdőt, a májat, a gyomrot és a beleket). Ha sok méreganyag gyűlik fel a szervezetben, akkor sokkal hajlamosabbá válunk a vírusfertőzésre. Bármely kórokozó hamarabb nem kívánatos “lakótársunkká” válhat, és ha már egyszer jól érzi magát a gazdaszervezetben, akkor nem akar távozni, és nagyon nehéz kitisztítani a szervezetünkből.

Érdemes megelőzni a betegségeket! Az egészségünk a legnagyobb kincsünk. A vírushelyzetre való tekintettel, jó szívvel ajánlom megelőzésként a Százszorszép teánk fogyasztását. A havasi százszorszép 3200 méter magasan terem, Tibetben, a hegyekben. Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatással bír. Megelőzheti a torokfájást. Emellett jelentősen csökkentheti a vérnyomás, cukor és a húgysav szintjét is. Így minden korosztály számára kitűnő szerepet játszhat a betegségmegelőzésben.

Pin It on Pinterest