Már az előző blogbejegyzésünkben írtuk, hogy a kínai orvoslás több évezredes múltra tekint vissza. De vajon miért fontos az életünkben?

A keleti gyógyászat a holisztikus szemléletmódra épül. Ezen kívül fontos eleme a gyógynövények használata, az akupresszúra és az akupunktúra. Tehát a természetes úton történő, mesterséges gyógyszerek nélküli gyógyítás.

Legújabb blogbejegyzésünkben az akupunktúra gyógyítói erejét szeretnénk bemutatni, amely már számos betegnek enyhítette fájdalmait, szüntette meg panaszait. Ezért nem meglepő, hogy hazánkban is egyre többen nyitnak az alternatív gyógyászat felé és próbálják ki az akupunktúrát is.

A legtöbben, akik mégis ódzkodnak a kipróbálásától, azok általában nem rendelkeznek kellő információval a módszer lényegéről. Annyit tudnak róla, hogy tűket böködnek az ember bőrébe, amihez egyből a fájdalom érzetét társítják, pedig ez csak egyfajta külsődleges ismertetőjegye (és van, amikor nem is érzünk semmit). Ám, ennél jóval többről van szó.

Az akupunktúra „rásegíthet” a szervezet saját gyógyulására.

A testünket energiapályák hálózzák be, és ezeknek a felszínen húzódó energiapályáknak a csomópontjait stimulálja a kezelés. A felszíni beavatkozás mellett, testünk mélyebb rétegeiben az életfolyamatokat is javíthatja az akupunktúra. Ahhoz, hogy az eljárás kifejtse pozitív hatását szükség van az emberi test anatómiai ismeretére is. Ezért mielőtt kipróbálnánk a módszert, győződjünk meg arról, hogy szakértőhöz megyünk.

A kezelés maga korántsem annyira fájdalmas, mint amilyennek látszik. Inkább enyhe kellemetlen érzésről számolnak be azok, akik már vállalkoztak rá. Ez az enyhe kellemetlenség azonban csekély ár a gyógyulásért. Arról, hogy mire jó az akupunktúra könyvet lehetne írni, ugyanis számos jótékony hatással bír. Például az akupunktúra az egyik legősibb fájdalomcsillapító módszerek egyike. A kezelésnek köszönhetően a fájdalom gyorsan megszüntethető mesterségesen előállított gyógyszerek nélkül, melyek szedése általában mellékhatásokkal is jár. Az akupunktúrás eljárás jótékony hatással lehet a fájdalmas mozgásszervi megbetegedésekre is, mint az ízületi gyulladások, fájdalmak, izompanaszok, izomgöcs, törés utáni panaszok.

Különféle szenvedélybetegségek leküzdésénél is hatékonynak bizonyult. Ezért napjainkban egyre gyakrabban alkalmazzák alkoholról és dohányzásról való leszokáskor is, mert alkalmazható a stressz, az alvászavar csökkentésére, fejfájásra és szédülésre is. Valamint még akár immunrendszerünk erősítésére is használhatjuk!

Manapság egyre több ember szenved különféle allergiás megbetegedésekben is. Sokszor nem derül ki mi okozza a konkrét allergiát, mégis a megnövekedett pollenkoncentráció idején kellemetlen érzésről számolnak be, mint az égő, viszkető szem vagy az orrdugulás. Az ekcéma, a bőrgyulladás, a csalánkiütés, a pattanások okozta kellemetlen tünetek gyakran szintén valamilyen allergiás, ételallergiás megbetegedés szövődményei. Szerencsére az akupunktúrás kezelés erre is megoldást nyújthat.

Az akupunktúra gyógyíthatja a májat és a vesét, ezáltal tisztít, divatos szóval méregtelenít. Továbbá enyhítheti a vizelési, a gyomor, a bélgyulladások és a gyomorsav okozta panaszokat, a székrekedést, a hasmenést, az aranyeret, az emésztési panaszokat, az irritábilis bélszindróma okozta kellemetlen tüneteket és a haspuffadást is. Utóbbiakra nagyon nehezen talál megoldást a mai orvostudomány. A betegek többségének együtt kell élnie ezekkel a panaszokkal. Akik azonban nem törődtek bele állapotukba, és kipróbálták az akupunktúrát azok a legtöbb esetben javulásról számoltak be.

Az akupunktúra nem mellesleg a női bajok természetes orvossága is lehet.

Segíthet a menstruációs zavarok, a fájdalmas menstruáció, a hüvelyi gyulladások, a meddőségi problémák és a klimaxot kísérő panaszok enyhítésére is.

A kezelés szív- és érrendszeri betegségek enyhítésére is hatékonynak bizonyult már számos alkalommal. A ma már népbetegségnek számító magas és alacsony vérnyomás normalizálására szintén alkalmazható, valamint hatékony lehet különböző eredetű szívritmuszavarokra, érszűkületi megbetegedésekre és perifériás vérkeringési betegségekre egyaránt, melyek sajnos a hazai lakosság nagy részét érintik.

Mivel a gyógyítás az energia csatornákat célozza, ami a neutrális hálózatnak is megfeleltethető, ezért hathatós segítséget tud nyújtani az idegrendszeri megbetegedések kapcsán is. Tehát a kezelés a migrén, az agyvérzés utáni bénulások rehabilitációjára és a hangulatingadozások megszüntetésére is alkalmas lehet.

Sokan érzik azt, hogy be van dugulva a fülük, zúg, rosszul hallanak, de az orvosok nem tudják megmagyarázni ezeknek a panaszoknak az okait. Az ilyen esetekben is segíthet az akupunktúra, ugyanis sok beteg számolt be arról, hogy többszörös akupunktúrás kezelés után végleg megszűntek az efféle panaszai.

Dr. Teng rendelője több mint 18 éve működik már hazánkban, és nyitva áll minden gyógyulni vágyó beteg előtt. A mosolygós doktornő felé bizalommal lehet fordulni a különféle betegségek esetében. Az orvos családba született doktornőnek mindig is természetes volt az emberek segítése, gyógyítása. Dr. Teng családjában rengeteg gyógynövényes recept halmozódott fel és öröklődött tovább generációról, generációra. Valamint a pekingi, orvosi egyetem mellett a keleti-gyógyászat igazi szakértőitől tanulhatta meg a gyógyítás mesterségét.

Ha Ön szívesen kipróbálná az akupunktúra gyógyító erejét, akkor az alábbi elérhetőségek egyikén egy igazi szakértő közreműködésével megteheti. Telefonszám: 06 30-597-8589 vagy az infovictoria888(kukac)gmail.com. Rendelő: 1085 Budapest, Csepreghy u. 2.

Pin It on Pinterest