A magas vérnyomás korunk egyik leggyakrabban előforduló népbetegsége.

A felnőtt lakosság több mint 25%-a érintett benne. A körzeti orvosnál történő látogatások leggyakoribb oka (főleg idős korban) a vérnyomásprobléma, ugyanis a családi orvosi vizitek 76%-a a szív- és érrendszeri megbetegedések gondozására irányul. A probléma kezelése a magas vérnyomás súlyosságától függően többféleképpen is történhet, amiben mindenképp érdemes kikérni egy szakértő orvos véleményét is.

A diagnózis felállításához természetesen a legfontosabb a többszöri időpontban történt vérnyomásmérés. Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha a nyugalmi állapotban, nem szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között, különböző napokon végzett legalább két, inkább három mérés átlaga magasabb, mint 140/90 Hgmm.

A diagnózis felállításához természetesen a legfontosabb a többszöri időpontban történt vérnyomásmérés. A magas vérnyomás kezdeti tünetei lehetnek fejfájás, szédülés, hányinger, fülzúgás, nyugtalanság, mellkasi nyomásérzés, felerősödő szívdobogás, látászavar, bizonytalan egyensúly és izzadás is. Ezek természetesen mind olyan jelenségek, amelyek más betegségekre is utalhatnak. Ezért is olyan fontos tisztázni ezeknek a visszatérő tüneteknek az okait.

Jellemző lehet még a tarkótáji fejfájás, lüktetés, amely spontán csillapodik. A szédülés, a fáradékonyság, az általános gyengeség, az orrvérzés, a véres vizelet, a homályos látás és a mellkasi fájdalom is az érrendszer érintettségére utalhatnak. A magas vérnyomás okozta károsodás nem kíméli a szemet sem. A koponyán belüli nyomás fokozódása szemfenéki elváltozásokat, vérzéseket, az ideghártya, illetve a látóidegfő ödémáját is okozhatják. Előrehaladott esetben megállapítható a nyaki főverőér szűkülete is. A másodlagos (valamely betegség, például a policisztás vesebetegség következményeként jelentkező) hipertónia egyik tünete lehet a vesék megnagyobbodása is.

A kezeletlen magas vérnyomás korai szövődményei lehetnek a kisebb vagy nagyobb erek megrepedése, elsősorban az érfal betegsége vagy gyengesége esetén.

Ez a repedés az érrendszer bármely pontján előfordulhat. Ez a főverőér vagy az agyi erek sérülése esetén akár végzetes kimenetelű is lehet (agyvérzés). A hipertónia késői szövődményei között említendő az érelmeszesedés fokozódása, melynek következményeként agyi érszűkület, agyérgörcs (stroke), szívinfarktus, a szív fokozott igénybevétele, megterhelése miatt pedig szívelégtelenség alakulhat ki. A végtagi erek szűkülete végső esetben amputációt is szükségessé tehet, a szem ereinek károsodása pedig látásromláshoz, akár vaksághoz is vezethet. A magas vérnyomás érkárosító hatásának számlájára írható számos más szerv károsodása, például a vesezsugor kialakulása is. A terápiás kezelés elhagyása 63%-kal tudja növelni a szív- és érrendszeri halálozás esélyét.

A dr. Teng rendelő és a Victoria Oriental Culture & Health cég a kínai orvoslás alapjait figyelembe véve igyekezett erre a betegségre is megoldást találni.

Altair III. Vérnyomás-szabályozó készülékAz egyik ilyen termék az Altair III. vérnyomás-szabályozó készülék. Ennek az akupunktúrás meridiánok kezelése és a bioenergia hullámok átvitele az alapja. Az Altair III. készülék használatával tartósan beszabályozható a vérnyomás, fokozatosan beállítható a pulzus a megfelelő értéktartományon belülre. Így hatékonyan védhető meg a szív, az agy, a vese és más szervek a magas vérnyomás okozta szövődményektől.

A készülék gyorsan és teljesen megszüntetheti a kellemetlen tüneteket. A fejfájás, a mellkasi fulladás, a szédülés, a nyugtalanság teljesen elmúlhat. Így a magas vérnyomás problémájával élő beteg életminősége jelentősen javulhat. Segítségével a szervezet saját bioenergiája révén kedvezően tudunk hatni az erek állapotára.

A másik javasolt segítség a Hundred Beauty Tea, amely a magas vérnyomás tüneteit képes enyhíteni, sok más jótékony hatása mellett, mert hozzájárulhat a szívkoszorúér és a szívizom oxigén ellátásához.

A harmadik javasolt termék a V & A kapszula, amely az agy-, a szív-, az érrendszer normál állapotának fenntartását a méregtelenítést segítheti elő. A visszereket csökkenheti, a visszér okozta fájdalmat enyhítheti, a vénagyulladást csökkentheti, elősegítheti a véráramlást a különböző szerveknél és a különböző ízületeknél is.

Végül segítségképpen a kifejezetten menopauzába lépő hölgyeknek lett kifejlesztve a Pünkösdirózsa Változókori Egyensúlyért Kúra, ami a változókori hormonváltozások okozta magas vérnyomás esetén nyújthat segítséget.

Pin It on Pinterest