A magas vérnyomás népbetegség, a magyarok egyik leggyakrabban előforduló betegsége, ami egy kifejezetten veszélyes betegség. A kezdeti szakaszban nagyon kevés jele van.

Szomorú tény, hogy Magyarországon a felnőtt lakosság közel 40 százalékát érinti, idősebb korunkra pedig akár 60 százalékig is nőhet ez az arány. A magas vérnyomás gyakran észrevétlen marad, leggyakrabban „néma gyilkosként” is emlegetik. Jelei gyakran ingerlékenység, fejfájás, szédülés, émelygés, légszomj és fülzúgás formájában mutatkoznak meg. Ezek a tünetek nem specifikusak, és általában nem is jelentkeznek, míg a magas vérnyomás le nem dönt minket a lábunkról. Az optimális vérnyomás értéke 120/80 Hgmm körül mozog. 140/90 Hgmm feletti érték magas vérnyomást jelent.

Nem szabad félvállról vennünk a ránk leselkedő veszélyt, hiszen az egészségünk megtartásánál nincs is fontosabb! Még, ha a magas vérnyomás oka nem is tisztázott egyértelműen, valamint nem tapasztalható vele összefüggésbe hozható szervi elváltozás, bizonyos kockázati tényezők növelik a magas vérnyomás esélyét. Ilyen kockázati tényezők közé sorolandó például a stressz, a mozgáshiány, a túlzott nikotin- és alkoholfogyasztás, a magas vérzsírszázalék, a cukorbetegség, a túlsúly, valamint az örökletes hajlam.

Ha nem fordítunk elég nagy figyelmet a vérnyomásunk normális állapotának megőrzésére, az számos életveszélyes következménnyel is járhat.

Csak, hogy néhányat említsünk a következmények közül, a magas vérnyomás elsősorban az artériák megkeményedését és megvastagodását okozhatja, ami idővel szívrohamhoz, szélütéshez vagy egyéb szövődményekhez vezethet. Az érfal megvastagodása pedig az erek gyengüléséhez és kidudorodásához vezethet, ami aneurizmát képez. Ha az aneurizma megreped, az szintén életveszélyes lehet. A magas vérnyomás növelheti továbbá a cukorbetegség, a szívbetegség és a stroke kialakulásának valószínűségét. Magas vérnyomásgondok esetén a legjobb kezelés a megelőzés fortélyaiban rejlik. Habár a kezelésére számos gyógyszer létezik manapság, a célunk a megelőzés kell, hogy legyen. Fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésre, és csökkentsük a túlzott sótartalom bevitelét a szervezetünkbe. A magas vérnyomás megelőzése érdekében segíthet az alkoholfogyasztás mértékletességének betartása, a dohányosok esetében pedig a dohányzás elhagyása, valamint a normál testsúly megtartása való igyekezet. A rendszeres testmozgás, az ebből következő testsúlycsökkenés és stresszkezelő magatartás egyaránt hozzásegíthet bennünket az egészségünk megtartásához.

Csatlakozzon a Dr. Teng Vérnyomás klubjához, és tudjon meg többet arról, hogy miként tudja megelőzni, illetve kezelni a magas vérnyomást! Ne hagyja, hogy Magyarországon a magas vérnyomás népbetegség legyen! A klub keretein belül többféle szolgáltatást is igénybe vehet majd a jövőben, többek között zeneterápiát, meditációs órákat és sok egyéb érdekes és köztudottan hatásos kínai módszerrel tehet az egészsége megőrzéséért. Az egyik legjelentősebb szolgáltatásunk az Altair III vérnyomás szabályozó készülék, amit a termék nevére kattintva akár Ön is megvásárolhat. Facebook oldalunkat is! Ne maradjon le az akcióról!

Pin It on Pinterest